Sayfalar

28 Eylül 2010 Salı

Fish...

Balık ve deniz mahsülü sevenler hemen bir fırsat bulup Bebek Fish...'e gidin.

Kısa bir özet geçmek gerekirse:
- Zengin bir menü var, neredeyse tüm alternatiflere özen gösterilmiş çok lezzetliler,
- Hem klasik hem de standardın dışında seçenekler var,
- Servis elemanları gayet başarılı, yoğunluk olmasına rağmen gayet iyi servis verdiler,
- Fiyatlar ise yemek kalitesi ve Boğaz'da bir balıkçıda olduğumuz düşünülürse makul.

Masaya ilk olarak üstteki resimde de görebileceğiniz minik susamlı pideler eşliğinde somonlu tereyağı ve damak zevkinize göre içerisindeki sarımsağı ezebileceğiniz mini havan içerisinde baharatlı zeytinyağı geliyor. Sıcacık pidelerin somonlu tereyağı ve sarımsaklı zeytinyağı ile lezzetleri mükemmel fakat hemen pideleri yiyip karnınızı doyurmayın! Sofraya getirilen beyaz peynir de tam rakılık oldukça lezzetli bir koyun peyniriydi en azından mezelerle birlikte rakı alınabilir beyaz şarapla devam edilebilir. Sofrada ilgimizi çeken detaylar arasında normal tuz veya deniz tuzu yerine pembe Himalaya tuzu ve lemon-scented tuz  bulunmasıydı. Himalaya tuzunun lezzetini normal tuzdan pek ayırt edemedim açıkçası ama lemon-scented tuz oldukça farklıydı ve balıkla oldukça güzel oldu, diğer yemeklere ise pek tuz atma ihtiyacı olmadı.


Shitake Mantarlı Ispanak (Kökü)
Denediğimiz mezelerden tavsiye edeceklerim midye dolma, baharatları dengeli pirinc kıvamında pişirilmiş. Kılıç balığı carpaccio çok lezzetli, başka yerlerde denediğim deniz mahsüllü örneğin ahtapot carpaccio'dan çok daha leziz. Balıkçılarda artık stanrdart hale gelmeye başlayan levrek marine de burada çok özenli hazırlanmış, sosu ve altındaki marine soğanları ile çok lezzetliydi. Fava orta karar, soya filizli deniz börülcesi fena değildi. Shitake mantarlı ıspanak kökü bana biraz yavan geldi ama zannedersem problem ıspanak kökünün genel olarak çok lezzetli bir sebze olmamasıydı :) tabaktaki soya soslu mantarlar gayet iyiydi!
Mezelerin porsiyonları (midye dolması hariç) standart meyhane ve balıkçılara kıyasla daha büyük ve doyurucuydu.  

Kılıç Balığı Carpaccio
 Arasıcak olarak ahtapot şiş çok lezzetli hafif tatlı bir sosla pişirilmiş oldukça kalın ahtapot kollarını çok iyi yumuşatmışlar. Uzun süredir düzgün ahtapot yememiştik çok iyi oldu, Mikanos'takiler gelip öğrensin ahtapot hazırlamayı, Nikos Taverna'dakiler size diyorum! Denediğimiz diğer arasıcak olan kalamar dolması ise anladığım kadarıyla bol közlenmiş patlıcan biraz kaşar ve tatlı kırmızı biber ile doldurulmuş. Kalamar kısmı yumuşak çok iyi pişirilmiş, közlenmiş patlıcan ise sanki kalamara pek bir değer katamamış örneğin kaymak ve ekmek kadayıfı gibi 1+1=3  (hatta 4!) değil de sadece 2 olmuş. Geldiği gibi yuttuğum için arasıcakların fotoğraf çekememişim şimdilik hayal etmekle yetinmeniz lazım, bir daha ki sefere fotoğraf da ekleyecegim :)


Balık olarak standart çipura ve levrek yememize rağmen onlar da çok güzel temizlenmiş kıvamında pişirilmiş yağlı balıklardı, belli ki ihtimam gösterilmiş, pişirilmeden güzelce yağlanmışlar. 

Bu kadar yemeğin üstüne insan olan bir de tatlı yemezdi ama biz yedik! Dondurmalı Helva Bomba isimli bu güzide tatlımız dondurmalı, tahin helvalı, çikolata soslu bir bomba! Çok lezzetli ve ilginç şekilde tahmin ettiğimden hafifti, gayet kolay yeniyor, bir tadına bakiyim derken bitirivermişim! Midenizde yer kalırsa mutlaka deneyin.

Balık yemek için İstanbul'daki en iyi adreslerden birisi, gönül rahatlığıyla gidebilirsiniz biz yakında yine gideceğiz.

Fish... Bebek merkezde yolun deniz tarafında değil kara tarafında Bebek Caddesi üzerinde yer alıyor, girişi ise cadde tarafında degil 3-4 metre sokak  içinde. Detaylar için Fish...'in websitesine buradan ulaşabilirsiniz.
Reservasyon için telefon no: 212- 257 73 61.  

Afiyet olsun,
GA